Πως να τοποθετήσω έναν απορροφητήρα;

Όλα τα βήματα για την τοποθέτηση ενός απορροφητήρα

Βρείτε τεχνικό για την τοποθέτηση του απορροφητήρα σας.

Πως να τοποθετήσω έναν απορροφητήρα ? Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο για το πως τοποθετούμε έναν απορροφητήρα βήμα-βήμα. Παράλληλα θα βρείτε πληροφορίες για όλους τους τύπους των απορροφητήρων και τι να προσέξετε. Σε περίπτωση που θέλετε εναν τεχνικό να σας κάνει την τοποθέτηση, μπορείτε να επικοινωνήστε με τον τεχνικό ηλεκτρολόγο Γιάννη Δενδρινό στο τηλέφωνο 6939832608 που αναλαμβάνει όλες τις  εργασίες τις τοποθέτησης.

Βήματα τοποθέτησης ενός απορροφητήρα

Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε βήμα βήμα πως τοποθετείτε ένας απορροφητήρας πτυσσόμενος. Η διαδικασία είναι ίδια πάνω-κάτω για όλους τους απορροφητήρες.

Ποιόν απορροφητήρα να επιλέξω: Τύποι απορροφητήρων

Υπάρχουν οι εξής τύποι οικιακών απορροφητήρων:

Ελεύθεροι

οι ελεύθεροι είναι οι κλασικοί και πιο απλοί.
απορροφητήρας ελεύθερος
απορροφητήρας ελεύθερος

Καμινάδας – τζάκι ή επίτοιχοι

Οι απορροφητήρες τύπου καμινάδας είναι αυτοί που καλύπτουν των σωλήνα απαγωγής του αέρα με ένα διακοσμητικό που θυμίζει καμινάδα.
απορροφητήρας καμινάδας
απορροφητήρας καμινάδας

Πτυσσόμενοι,

Η πρόσοψη αυτού του τύπου απορροφητήρα δέχεται ένα φύλλο ξύλου όμοιο με το ξύλο της κουζίνας που τραβιέται προς τα έξω.
απορροφητήρας πτυσσόμενος
απορροφητήρας πτυσσόμενος

Συρόμενοι 

απορροφητήρας συρόμενος
απορροφητήρας συρόμενος

Εντοιχισμένοι

Είναι οι απορροφητήρες που “χωνεύονται μέσα σε ντουλάπια”
απορροφητήρας εντοιχισμένος
απορροφητήρας εντοιχισμένος

Οροφής

Ο απορροφητήρας οροφής είναι αυτός που στηρίζεται από την οροφή
απορροφητήρας οροφής
απορροφητήρας οροφής
Θα πρέπει να μεριμνήσετε για τα εξής:

Πως να τοποθετήσω έναν απορροφητήρα; Φροντίστε για την ηλεκτρική σύνδεση.

Πολλοί απορροφητήρες έχουν ένα αρσενικό φις το οποίο αν το κόψετε, θα χάσετε την εγγύηση. Για αυτόν τον λόγο καλό θα είναι να τοποθετήσετε ένα θηλυκό φις στο καλώδιο ρεύματος στον τοίχο. Επίσης αν είστε σε φάση ανακαίνισης, φροντίστε το καλώδιο τροφοδοσίας να βγαίνει στο σωστό ύψος από τον τοίχο και η κάθετη σωλήνα με το καλώδιο που είναι εντοιχισμένο μέσα στον τοίχο να μην εμποδίσει τυχόν τρύπες που μπορεί να χρειαστούν να γίνουν για την στήριξη του απορροφητήρα. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται σε κύκλο, που είναι το καλώδιο και που χρειάστηκαν να γίνουν τρύπες. Ευτυχώς το καλώδιο περνούσε στο κέντρο όλων των τρυπών. Στην δεξιά φωτογραφία, σας δείχνω ότι με ειδικό όργανο μπορούμε να ελέγξουμε αν περνάει καλώδιο εκεί που θέλουμε να τρυπήσουμε.

Σωλήνας απαγωγής του αέρα και στεγανότητα

Αν δεν έχετε την δυνατότητα να τοποθετήσετε σωλήνα στο σπίτι, μπορείτε να αγοράσετε φίλτρα άνθρακα τα οποία ανακυκλώνουν τον αέρα. Ο αέρας βγαίνει ξανά μέσα στην κουζίνα. Αν θέλετε να τοποθετήσετε σωλήνα, θα πρέπει να προσέξετε τι διατομή σωλήνα επιτρέπει ο απορροφητήρας. Όσο πιο μεγάλος, τόσο το καλύτερο, ανάλογα και με τον τύπο το απορροφητήρα και την αισθητική του χώρου. Πολλές γωνίες, μειώνουν την απόδοση του αέρα. Για αυτό θα πρέπει να φροντίσετε ο σωλήνας να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερες “στροφές”. Στην παρακάτω φωτογραφία, φαίνονται 3 κύκλοι. Ο πρώτος κύκλος δείχνει την “ένωση” του απορροφητήρα με τον σωλήνα που έχει στεγανοποιηθεί με αλουμινοταινία ώστε να μην υπάρχουν διαρροές αέρα. Στον δεύτερο κύκλο φαίνεται η γωνία και στον τελευταίο κύκλο, η έξοδος του σωλήνα. Το τελευταίο που χρειάζεται να προσέξετε είναι το στόμιο στην έξοδο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι καλυμμάτων που επιτρέπουν την έξοδο του αέρα ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν την είσοδο πουλιών, ζωίφιων και θορύβου.

Κόστος εγκατάστασης του απορροφητήρα

Καλέστε με για προσφορά στο Τ. 6939832608. Περιλαμβάνει την αποξήλωση του παλιού, την τοποθέτηση του νέου απορροφητήρα, την ηλεκτρική σύνδεση και την σύνδεση του σωλήνα απαγωγής. Δεν περιλαμβάνεται τοποθέτηση νέου σωλήνα από τον απορροφητήρα μέχρι την έξοδο στον τοίχο. Σε αυτήν την περίπτωση η εργασίας είναι 20 ευρώ επιπλέον. Οι παραπάνω τιμές ΔΕΝ περιλαμβάνουν τυχόν υλικά όπως σωλήνες, σιλικόνη, αλουμινοταινία, φις, κλπ και τυχόν εργασίες σοβαντίσματος ή επιχρίσματα.

Ζητήστε προσφορά

Γιάννης Δενδρινός, ηλεκτροτεχνίτης, τεχνικός αυτοματισμών

Λευκών Ορέων 19 – Χαλάνδρι

Τ. 6939832608

e-mail: [email protected]


Συμπληρώστε την φόρμα για να επικοινωνήσω μαζί σας


    Διαβάστε τι είπαν πελάτες μου:

    Φίλιππος, Οικία στην Κερατέα

    Βρήκα τον Κ. Δενδρινό από το διαδίκτυο και του ζήτησα να αναλάβει την εγκατάσταση ενός συστήματος επιτήρησης τάσης και προστασίας από κεραυνούς στο σπίτι μας στην Κερατέα. Η περιοχή φημίζεται για τις συχνές πτώσεις τάσης και κάθε βδομάδα, καιγόταν τουλάχιστον μία συσκευή. Μετά την εγκατάσταση των συστημάτων, δεν είχαμε ξανά πρόβλημα. Από την αρχή, ο Κ. Δενδρινός μας πρότεινε αναλυτικά λύσεις και τιμές. Είναι επεξηγηματικός, ευγενικός, συνεπής και άριστος τεχνικός.

    Χατζηαντωνίου Παύλος, Οικία στην Αγία Παρασκευή

    “Ο Κ. Δενδρινός με καθοδήγησε για όλα τα θέματα που αφορούν την εγκατάσταση του ηλεκτρικού φορτιστή. Από τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει γραφειοκρατικά εως και το τι υλικά θα χρειαστούν. Συγκεντρώνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και με απάλλαξε από πολύ χάσιμο χρόνου. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα”

    Γιώργος, Οικία στην Πετρούπολη

    Ζητήσαμε από τον Κ. Δενδρινό να αναλάβει την ανακαίνιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του γραφείου μας. Συνεπής εξαρχής και αναλυτικός στις προτάσεις τους. Μέχρι το πέρας του έργου, ήταν κοντά μας σε όλες τις απαιτήσεις. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εκτός από καλό τεχνικός, είναι πάνω από όλα ανθρώπινος και κατανοεί τις απαιτήσεις του πελάτη.



    Χρήσιμες πληροφορίες και άρθρα

    Διαβάστε το άρθρο και μάθετε περισσότερα για την προστασία από υπερτάσεις της οικιακής εγκατάστασης ή του φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    Πληροφορίες από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ για Εγκατάσταση Υποδομών Επαναφόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων

    Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την εγκατάσταση φορτιστή ηλεκτρικού οχήματος

    Πως να επιλέξω φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου?

    Γιώργος, Οικία στην Αγία Παρασκευή

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα:

    Πως να βάλω χρονοδιακόπτη στο θερμοσίφωνα;
    https://ilektrologo.gr/2019/03/29/%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-airbnb-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bf%cf%86/ Μονοφασικός πίνακας και κοστολόγιο