Πως να υπολογίσετε το κόστος για τις πρίζες?

Κόστος για τις πρίζες και τι να επιλέξω?

Πως να υπολογίσετε το κόστος για τις πρίζες και τους διακόπτες

Πώς να υπολογίσετε το κόστος για πρίζες και διακόπτες? (πρίζες τιμές) Αυτό το άρθρο σας κατευθύνει για το πώς να υπολογίσετε το κόστος αντικατάσταση σε πρίζες και διακόπτες. (διακοπτικό υλικό στην ορολογία των ηλεκτρολόγων). Διαβάστε περισσότερα

Οι πρίζες και οι διακόπτες σε ένα σπίτι, γραφείο ή σε επαγγελματικό χώρο διαφοροποιούνται ανάλογα με την χρήση. Αρχικά, χρειάζεται να κάνετε μια καταμέτρηση των διακοπτών στο χώρο σας και να επικοινωνήσετε με έναν ηλεκτρολόγο ή να επισκεφτείτε ένα κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού. Τα κριτήρια για την επιλογή των διακοπτών βασίζεται στα παρακάτω:

Κόστος

Το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με την κάθε εταιρεία και ανάλογα με την κάθε κατηγορία που έχει η κάθε εταιρεία. Κάθε εταιρεία (μάρκα) παράγει από 4 εως 6 διαφορετικές σειρές διακοπτών όπου αλλάζει η αισθητική και οι δυνατότητες που έχει η κάθε σειρά. Για παράδειγμα μια οικονομική σειρά της Α εταιρείας δεν έχει πρίζα USB ενώ η πιο ακριβή σειρά της Α εταιρείας έχει πρίζα USB.

Ποιότητα

Κάθε εταιρεία ανάλογα με το που βρίσκεται το εργοστάσιο κατασκευής και τι προδιαγραφές διαθέτει, παράγει τις δικές τις πρίζες. Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή της εταιρείας για να γνωρίζετε ότι αυτό που πληρώνετε ανταποκρίνεται σε κάτι ποιοτικό. Μπορεί μια εταιρεία να παράγει κάτι λίγο πιο ακριβό από μια άλλη και η διαφορά της ποιότητας να είναι σημαντική. Όπως σε όλα τα είδη, χρειάζεται προσοχή τι συγκρίνετε!

Αισθητική

Η αισθητική είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Κάθε εταιρεία παράγει από κλασσικές σειρές έως πολύ μοντέρνες αισθητικά. Συνήθως οι πολύ μοντέρνες σειρές είναι και ακριβότερες από τις πιο κλασσικές. Σε κάθε περίπτωση, η αισθητική έχει να κάνει με την γενικότερη διακόσμηση στο χώρο σας. Μπορείτε να επιλέξετε τους διακόπτες αφού τελειώσει η ανακαίνιση του χώρου σας ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα των χρωμάτων. Η εγκατάσταση είναι ανεξάρτητη.

Είδη διακοπτών

Κλασικοί διακόπτες

Οι κλασικοί διακόπτες είναι ο απλός, ο αλλέ-ρετούρ (όπου ανάβουμε από την μια άκρη του δωματίου και σβήνουμε από την άλλη), ο κομμυτατέρ είναι ο διπλός διακόπτης (ανάβει 2 διαφορετικά φώτα) και ο διπλός αλέ-ρετούς. (κομμυτατέρ που ανάβει 2 διαφορετικά φώτα από 2 ή 3 διαφορετικά σημεία

πρίζες τιμές
πρίζες τιμές – διακόπτες

Πρίζες 

Οι πρίζες ρεύματος, τηλεφώνου, ηχείων, πληροφορικής ή δικτύου

Πρίζες τιμές
Πρίζες τιμές – διάφορες πρίζες

Εξειδικευμένοι διακόπτες

Ειδικοί διακόπτες ή πρίζες είναι οι διακόπτες με χρονοκαθυστέρηση (στην περίπτωση που θέλετε να καθυστερεί ο απορροφητήρας του μπάνιου σε σχέση με το φως), οι πρίζες USB, οι φωτιζόμενης πρίζες η διακόπτες, οι διακόπτες wifi που δεν χρειάζονται καλώδια στην περίπτωση που θέλετε να μην αλλάξετε την εσωτερική εγκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δεκάδες ειδικοί διακόπτες και πρίζες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ζητήστε την συμβουλή ενός έμπειρου ηλεκτρολόγου!

Στεγανοί διακόπτες και πρίζες

Ο στεγανός διακόπτης ή η στεγανή πρίζα έχουν μεμβράνες που δεν επιτρέπουν την είσοδο του νερού η της υγρασίας. Συνήθως χρησιμοποιούνται στο μπάνιο ή στο μπαλκόνι.

πρίζες τιμές
πρίζες τιμές

Παράδειγμα

Στο παρακάτω παράδειγμα, σας παρουσιάζω μια λίστα από διακόπτες και πρίζες σε ένα σπίτι 100 τετ. όπου χρησιμοποιούμαι μια οικονομική σειρά με Μ.Ο τιμής 5 ευρώ ανά διακόπτη. Ο μέσος όρος προκύπτει από ότι ένας απλός διακόπτης είναι πολύ οικονομικότερος (από 3 εως 5ευρω) από μια πρίζα ρεύματος (από 3 εως 7 ευρώ) ή μια πρίζα TV (8 ευρώ το λιγότερο)

Μετρήσαμε σε ένα διαμέρισμα 100 τετ.μετρων τα εξής:

8 απλούς διακόπτες

6 διακόπτες αλλέ-ρετουρ

3 διπλοί διακόπτες

3 πρίζες κεραίας

3 πρίζες τηλεφώνου

11 πρίζες ρεύματος

5 πρίζες ρεύματος στεγανές

34 πλαίσια (εκτός των στεγανών που συνήθως έχουν το δικό τους)

Το κόστος σε μια οικονομική σειρά για τα παραπάνω έτσι όπως διαμορφώνεται τον Ιανουάριο του 2019 ανέρχεται από 190 εως 220 ευρώ ανάλογα με την εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου στο 6939.83.26.08

Γιάννης Δενδρινός, ηλεκτρολόγος, τεχνικός αυτοματισμών

Λευκών Ορέων 19 – Ηλεκτρολόγος Χαλάνδρι

Δείτε μας στο χάρτη

Βρείτε μας στο Google my business

Βρείτε με στο Facebook

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε μια εικόνα για το κόστος ανακαίνισης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, δείτε το σχετικό μας άρθρο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Pinterest.

Leave a comment