Τοποθέτηση απορροφητήρα

Τοποθέτηση απορροφητήρα, τεχνικές συμβουλές και κόστος

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για την τοποθέτηση του απορροφητήρα

Τοποθέτηση απορροφητήρα και όλες οι απαραίτητες εργασίες που χρειάζονται. Αναλαμβάνω την τοποθέτηση του απορροφητήρα, από την αποξήλωση του παλιού έως και τις σωληνώσεις απαγωγής.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες σχετικά με την τοποθέτηση του απορροφητήρα είναι ότι δεν βρίσκουν τεχνικό να αναλάβει όλο το πακέτο εγκατάστασης. Διαβάστε αυτό το άρθρο που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες και μην διστάσετε να με καλέσετε ακόμα και για πληροφορίες.

Καλέστε τεχνικό στο Τ. 6939832608 – Δενδρινός Γιάννης – [email protected]

τοποθέτηση απορροφητήρα
τοποθέτηση απορροφητήρα

Πως γίνεται περιληπτικά η τοποθέτηση του απορροφητήρα?

Για την τοποθέτηση απορροφητήρα χρειάζονται επιγραμματικά τα 3 παρακάτω στάδια:

  1. Τοποθέτηση απορροφητήρα στον τοίχο ή στην οροφή. Χρειάζεται να γίνουν τρύπες και να βιδωθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ανάγκη να προσαρμοστεί σε ντουλάπι.
  2. Να γίνει η ηλεκτρική σύνδεση
  3. Να τοποθετηθεί σωλήνας από τον απορροφητήρα μέχρι τον τοίχο όπου γίνεται μια τρύπα για την εξαγωγή του αέρα. Υπάρχουν και απορροφητήρες ενεργού άνθρακα, με ένα ειδικό φίλτρο δηλαδή, που απορροφά τις οσμές και υδρατμούς, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση σωλήνα.

Παράδειγμα : Τοποθέτηση απορροφητήρα με καμινάδα

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται τα στάδια τοποθέτησης ενός απορροφητήρα με καμινάδα

Τοποθέτηση απορροφητήρα
Αποξήλωση παλαιού απορροφητήρα
Τοποθέτηση απορροφητήρα
Σημείο τοποθέτησης του απορροφητήρα μετά την αφαίρεση του παλαιού.
Τοποθέτηση απορροφητήρα
Στα σημεία με κύκλους, φαίνονται οι τρύπες που έγιναν για τις βίδες στήριξης του απορροφητήρα, η εγκατάσταση ενός θηλυκού φις, και η βάση στήριξης της καμινάδας. Προσοχή, να ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΣ του απορροφητήρα γιατί χάνουμε την εγγύηση.
Τοποθέτηση απορροφητήρα
Στους κύκλους, φαίνονται οι βίδες στήριξης του απορροφητήρα και η ευθυγράμμιση του.
Τοποθέτηση απορροφητήρα
Στο κάτω μέρος, φαίνεται στον κύκλο, η βίδα στήριξης του κάτου μέρους
Τοποθέτηση απορροφητήρα
Η σύνδεση με τον σωλήνα απαγωγής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε μεταλλικός σωλήνας και ενώθηκε με σωλήνα PVC.
Τοποθέτηση απορροφητήρα
Η απαγωγή του αέρα και η σύνδεση σωλήνας PVC με μεταλλικό σωλήνα.
Τοποθέτηση απορροφητήρα
Ολοκλήρωση τοποθέτησης με την καμινάδα

Κόστος εγκατάστασης του απορροφητήρα

Καλέστε με στο κινητό Τ. 6939832608 για να σας δώσω μια προσφορά.

Περιλαμβάνει την αποξήλωση του παλιού, την τοποθέτηση του νέου απορροφητήρα, την ηλεκτρική σύνδεση και την σύνδεση του σωλήνα απαγωγής. Δεν περιλαμβάνεται τοποθέτηση νέου σωλήνα από τον απορροφητήρα μέχρι την έξοδο στον τοίχο.

Πως επιλέγουμε τον σωστό απορροφητήρα?

Η σωστή επιλογή σχετίζεται με την ισχύ του απορροφητήρα και την απορροφητική του ικανότητα.

Για να είναι αποτελεσματική η ανανέωση του αέρα, πρέπει ο απορροφητήρας να ανανεώνει τον αέρα στην κουζίνα τουλάχιστον 10 φορές την ώρα. Συνεπώς υπολογίζουμε τον όγκο της κουζίνας. (Όγκος της κουζίνας είναι το μήκος x το πλάτος x το ύψος) Άρα αν έχω μια κουζίνα με διαστάσεις 5m x 5m με ύψος 3m, ο όγκος της  είναι 75 κυβικά μέτρα. Χρειάζομαι λοιπόν έναν απορροφητήρα που να έχει μια ισχύ 750 κυβικών μέτρων ανά ώρα. (75 x 10 φορές την ώρα). Αυτοί είναι απαραίτητοι υπολογισμοί πριν την αγορά και τοποθέτηση απορροφητήρα.

Για τα μπάνια η απορροφητική ικανότητα πρέπει να είναι 13 φορές ανανέωση του αέρα την ώρα.

Τι είναι ο απορροφητήρας και οι διάφοροι τύποι

Οι απορροφητήρες είναι μηχανήματα που τοποθετούνται σε χώρους που για κάποιο λόγο δημιουργούνται υδρατμοί και οι οποίοι μαζί με τις οσμές πρέπει να απομακρύνονται. Ο συνηθέστερος χώρος είναι η κουζίνα του σπιτιού.

Οι απορροφητήρες χωρίζονται σε χωνευτούς και φυγοκεντρικούς. Οι χωνευτοί τοποθετούνται συνήθως σε χώρους κουζίνας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Οι φυγοκεντρικοί τοποθετούνται σε κουζίνες ή μπάνια στον τοίχο ή σε ταβάνι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά για την σύνδεση του απορροφητήρα

Για την τοποθέτηση απορροφητήρα συνιστάται η τροφοδοσία με ρεύμα από μια ανεξάρτητη “γραμμή”. Αυτή η γραμμή σχετίζεται με την ισχύ τους απορροφητήρα. Εάν ο απορροφητήρας δεν ξεπερνά τα 2300W, τότε το καλώδιο μπορεί να είναι 3×1,5 (3 καλώδια διατομής 1,5 τετ. χιλ) σε μια ασφάλεια 10 Α στον πίνακα. Στις περισσότερες εγκαταστάσεις (και συνήθως παλιότερες) ο απορροφητήρας είναι στην ίδια γραμμή με τις πρίζες του πάγκου. Προσοχή να ΜΗΝ κόψετε το φις του απορροφητήρα γιατί θα χάσετε την εγγύηση. Για αυτό θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα θηλυκό φις στο τοίχο που βγαίνει το καλώδιο παροχής.

Special thanks for the Photo by Christa Grover on Unsplash

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου στο 6939.83.26.08

Γιάννης Δενδρινός, ηλεκτρολόγος, τεχνικός αυτοματισμών

Λευκών Ορέων 19 – Ηλεκτρολόγος Χαλάνδρι

Δείτε μας στο χάρτη

Βρείτε μας στο Google my business

Βρείτε με στο Facebook

Διαβάστε τι είπαν πελάτες μας:

“O Γιάννης είναι πολύ εξυπηρετικός και αναλυτικός. Εξηγεί όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες και μας αναλύει τι επιλογές έχουμε ανάλογα με το κόστος. Είναι πολύ επιμελής στην δουλειά του και συνεπής στους χρόνους. Νιώθουμε ασφάλεια να συνεργαζόμαστε μαζί του.”

Κώστας και Άννα, Οικία στο Πόρτο Ράφτη

“Αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα με το ρελέ διαρροής. Για την ακρίβεια, έπεφτε 3 φορές την ημέρα για διαφορετικό λόγο με αποτέλεσμα να φωνάξουμε τον Γιάννη. Μετά από 3 επισκέψεις, κατάφερε να εντοπίσει μια κακοτεχνία που υπήρχε σε μια σύνδεση στον τοίχο από κακοτεχνία προηγούμενων εργασιών. Με αναλυτικές εξηγήσεις και μεθοδικότητα, κατάφερε να λύσει ένα πρόβλημα διαρροής που υπήρχε.”

Αναστασία, Οικία στην Αγία Παρασκευή

“Είχαμε διάφορες εκκρεμότητες ηλεκτρολογικής φύσεως στο σπίτι μας. Δεν δούλευαν κάποιες ταινίες LED που μας εγκατέστησαν πρόσφατα σε ανακαίνιση. Θέλαμε να αλλάξουμε θερμοστάτη και να αλλάξουμε κάποιες πρίζες. Παρόλο που ήταν μικρές εργασίες, ο Γιάννης, με υπομονή και επιμέλεια έκανε όλες τις απαραίτητες εργασίες και λύσαμε τεχνικά μικρά προβλήματα. Είναι συνεπής και συνεννοήσιμος.”

Γιώργος, Οικία στην Αγία Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα άρθρα:

Πως να βάλω χρονοδιακόπτη στο θερμοσίφωνα;

Μονοφασικός πίνακας και κοστολόγιο

Leave a comment